3.5.11

Syföreningstisdag - pyssel

 Jahaja, syföreningstisdag igen. Kul. Jag har inte varit med de senaste veckorna eftersom jag haft så mycket annat att tänka på. Apropå illa skrivna mönster kan jag berätta om min stickade tröja Wild Safron. Jag tycker att jag numera är en van stickerska och mönsterläsare. Jag brukar kunna klura ut vad som menas även om det inte framgår tydligt. Men den här har varit helt hopplös! Trots att det faktisk är ett mönster från Rowan med design av Kim Hargreaves? Efter bistånd från duktiga stickerskor på Ravelry tror jag att jag har förstått. Efter fyra upprepningar är jag snart klar med bakstycket...

Jag känner mig väldigt duktigt som helt enkelt inte givit upp!En liten halsduk i lin blev jag plötsligt sugen på som omväxling till tröjan. Väldigt enkelt randad i rätstickning. Den ska få en virkad kant i lila.


 Broderiet till nålbrevet från LHN har jag inte tagit fram sen vi kom hem från sjukhuset, men nu börjar det klia i fingrarna.
 Apropå återbruk kan jag visa mitt lapptäcke där de blå lapparna kommer från min mans och mina gamla skjortor. Det är verkligen ett fantastiskt sätt att ta vara på gamla kläder. Dessutom är det ett oslagbart minne.
Min STORA tehuva till min STORA tekanna. Den som min dotter och hennes väninnor alltid fyller och tar med sig upp i biblioteket när de träffas här hemma.

Till sist - Påsklöparen.


Jag håller på att fundera ut ett applikationsprojekt med tekoppar som motiv. Få se om jag kommer igång till nästa tisdag. Jag har mitt husbroderi förstås, och tvåändsstickningen förstås, och trädgården förstås och ....

Det är i alla fall härligt att få göra saker med händerna. Jag blir glad och tillfreds.

9 kommentarer:

 1. Oj, så mycket fint du visar!
  Kul och inspirerande att se!
  Och visst kan man bli galen på knepigt skrivna mönster!!!

  SvaraRadera
 2. Schysst halsduk i lin. Härliga färger. Föll mig i smaken.

  SvaraRadera
 3. Så flitig du varit och så mycket fint. Visst är det roligt att göra något nytt av gammalt. så mycket minnen. Vad konstigt det är... en del saker har man hur mycket tålamod som helst med. Förstår att du ville få ordning på mönstret på tröjan. Ser jättefint ut. Hoppas få se den färdig här sedan :-)

  SvaraRadera
 4. Vad massa fint du gjort och visar oss :) Man kan aldrig får för många av pågående projekt, det är mitt motto :)

  SvaraRadera
 5. oj så många projekt=) kul!!! älskar lapptäcket=)

  SvaraRadera
 6. Håller med Eddy - Älskar lapptäcket! Måste säga att jag är väldigt imponerad att du inte har gett upp på det där mönstret.

  SvaraRadera
 7. Vad mycket fint du har.

  SvaraRadera
 8. Älskar också lapptäcket! Vilken fin idé!

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Väl kämpat med tröjan! Blir väldigt roligt att se den färdig sedan! Man tror att de etablerad stickföretagens mönster ska vara väl genomtänkta, men ibland händer motsatsen. För någon vecka sedan tänkte jag börja på en barntröja ur Drops senaste kollektion men körde fast i mönsterläsandet. och jag brukar också känna mig ganska trygg i att jag kan klura ut det mesta... Så jag struntade i tröjan för tillfället. Får se om jag gör ett nytt försök sedan...

  Kul att se allt fint du gör!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera