Jag var inte vegetarian innan jag läste boken och jag kommer inte heller att bli det. Men jag kommer att välja vad jag äter med ännu större urskiljning än jag redan gör och jag tror att jag kommer att ha ett mer medvetet förhållningssätt till köttätande. ALLA som på minsta sätt intresserar sig för mat och matlagning borde läsa boken.
Boken är skriven i USA och tack och lov har vi i Europa och Sverige något bättre regler, men vi ska inte låta lura oss.
Jag fick mycket att fundera på efter att ha läst den. Jag tror att människan är menad att äta djur. Jag tror också att det är vår skyldighet att se till att de djur vi äter har ett så bra liv som möjligt. Jag har länge så mycket som möjligt köpt ekologiskt uppfödda grisar och lamm från närliggande gårdar, men hur är det med mjölkdjuren? Lever de ett gott liv? Hur är det med alla djur som används inom mat- och kemikalieindustrin? Var ska man dra gränsen?
Jag vet inte, men jag tycker att det är var och ens skyldighet att fundera över dessa frågor just för att de i förlängningen är frågor om villkoren för vår existens och vårt förhållningssätt till omvärden.
Jag läste ut den här förra veckan och blev helt tagen och förskräckt. Trots att jag delvis visste hur det låg till så förstod jag inte att det var så himla fruktansvärt som det är. Jag har varit vegetarian i många år, men har börjat ifågasätta även min ost och ägg-konsumtion. Jag måste läsa på mer om vilka regler som finns i europa för att kunna ta ställning. Tror tyvärr inte att det är så bra som vi inbillar oss..
SvaraRaderaDjurrättsalliansens avslöjande om hur svenska grisar har det visar väl ganska tydligt att vi inte kan slå oss för bröstet och hävda att "våra" djur har det bra.
SvaraRaderaÄven om sådana här böcker inte omvänder folk till vegetarianer tror jag ändå att det är bra eftersom, precis som du gjort, får folk att reflektera över hur mkt och vilket slags kött man äter.