16.11.10

William Brodrick


Tänk vad underbart det är när man upptäcker en NY författare. William Brodrick är i och för sig inte särskilt ny. Hans första roman The Sixth Lamentation kom 2003, The Gardens of dead 2006 och The Whispered Name 2008. Den enda som hittills översatts till svenska är den första, Den sjätte klagosången.

2011 kommer en till, The Judas Window
Huvudperson är Fader Anselm, en före detta advokat som blivit munk. Han är ingen detektiv men han löser gåtor. Gåtor som har sitt ursprung i händelser tillbaka i tiden och som har påverkat människor under alla år. Den första boken handlar om Andra Världskriget, den tredje om Första Världskriget.  Den andra boken, som jag nu går och väntar på från Bookmooch, låter mer som en traditionell thriller men är säkert full med moraliska dilemman, mänskliga tillkortakommanden, relationer, och spänning förstås. 


William Brodrick har precis som Fader Anselm bytt liv - men tvärtom - från att ha varit munk lämnade han kommuniteten för att bli advokat. Klicka på rubriken så kan du titta och lyssna på honom.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar