6.8.13

Islands of Wings av Karin Altenberg - LÄS!


Jag har alltid älskat det karga och utsatta landskapet. Jag drömmer om att få resa till Shetlandsöarna, Färöarna och numera Yttre Hebriderna, och då särskild den lilla ögruppen St. Kilda mitt ute i Atlanten. När jag hörde talas om att en svensk skrivit en roman på engelska om ögruppen och den präst som på 1830-talet kom dit för att frälsa befolkningen blev jag jättenyfiken.  HÄR är en artikel om henne från SvD i våras och HÄR är National Trust for Scotland World Heritages hemsida om St Kilda.
Nu har jag läst hennes bok Island of Wings och jag hoppas att något förlag tar sin an att översätta den till svenska för den är bra. 
Huvudpersonen är Lizzie, prästfrun, som inte talar gaeliska och därmed inte kan prata med någon annan än sin make. Vi får följa henne och hennes make från det att de står på båten och tittar in mot land till dess de lämnar ön decennier senare. Mycket har förstås hänt under tiden och det är fascinerande, spännande och hjärtskärande att läsa om.
Den var faktiskt nominerad till Orange-priset och det förstår jag.
 Den får B B B B B av mig!
Böcker:
Island of Wings

2 kommentarer:

 1. Så roligt att du är tillbaka och bloggar. Följde dig förut. Den där boken skulle jag verkligen vilja läsa på svenska. Tar sådan tid för mig att läsa på engelska tyvärr. Känn nu inget tvång att blogga varje dag, bara så roligt om du skriver då och då.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du har saknat mig! Nejdå, jag ska blogga för att det är roligt!

   Radera