3.6.16

Bokcirkeln SELMA hos Selma

MårbackaMin bokcirkel SELMA har varit på avslutningsutflykt till Värmland. Vi besökte Mårbacka förstås där vi fick en guidad visning. Vi hade sådan tur med vädret att vi faktiskt kunde sitta i trädgården efter visningen och dricka resterna av vårt medhavda kaffe.

Lars Lerins Mårbacka


Vi körde sen till Karlstad där vi tog in på B&B, vilade och sedan åt god middag i en gammal fabrik. När vi skulle promenera hem kom regnet och det höll tyvärr i sig hela nästa dag också. Det gjorde inte så mycket eftersom vi besökte Sandgrund för att titta på Lars Lerins fina målningar.


Lars Lerin
När vi var hemma igen kom jag mig äntligen för att läsa Sigrid Combüchens bok om Ida Bäckmann som också handlar om Selma. Boken ger en ganska osympatisk bild av Selma. Det var roligt att i det inledande kapitlet få beskrivet den korg gjord av ett bältdjur som jag faktiskt såg när vi var där och som Ida skickat till Selma i gåva.


Boken om Ida var intressant och rolig att läsa. Lite rörig bitvis men mycket läsvärd. Ett fascinerande öde i en fascinerande tid.

Den får B B B BPå Sandgrund passade jag på att köpa Arkiv och Rysk is.

Arkiv

Rysk is

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar