22.3.11

Vårpyssel - Påskduk
 Jag håller på att sy en duk till Påsk. Det blir en blandning av lappteknik, applikationer och fritt broderi. Jag har tänkt mig att den ska heta PÅSKPARAD el. EASTER PARADE.
Därutöver pysslar jag med mina tvåändsstickade vantar - det går riktigt bra och är jätteroligt.

Jag har också kommit igång med min broderikudde, det känns bra.

Jag har tid att pyssla eftersom jag är sjukskriven en tid framöver - däremot har jag väl inte den ork jag skulle önska.

Jag tillhör dem där kroppen säger ifrån när det blir för stor påfrestning och vi har under ett par månader nu oroligt väntat på att få besked om den tumör vår yngsta dotter har i munnen. Vi har ännu inte fått något besked - den har inte gått att analysera. Nu blir det snart operation och förhoppningsvis är allt över sen - men ni förstår att det är en jobbig tid.

Jag blir fruktansvärt trött, har ont överallt och ORKAR INTE. Men det är skönt med handarbete - särskilt broderi tycker jag är riktigt meditativt och avstressande.
Så, mina vänner, jag vilar, läser, tar en och annan stillsam promenad med hunden och handarbetar.

2 kommentarer:

  1. vilken härlig duk! klart du ska böja färga, det är buskul at liksom blanda ihop sina egna färger och sedan dränka garnet med. charmen ligger ju i att man aldrig riktigt vet hur det färdiga resultatet blir heller=)

    SvaraRadera
  2. Hej! Här kommer en alldeles för sen kommentar från mig... Vad tråkigt med din dotters sjukdom. Hoppas att allt blir bra! Jag tycker också att handarbete lugnar när man har oro. Väldigt fint med din påskduk, roligt att blanda olika tekniker!

    Hälsningar från Maja

    SvaraRadera