2.12.14

Decemberpyssel och örontrassel

Jag har drabbats av Meniéres sjukdom. En öronsjukdom som ger yrsel, illamående, hörselnedsättning och tinnitus i varierande grad. Tråkigt, sorgligt och jobbigt. Jag är nu sjukskriven en tid och försöker sysselsätta mig här hemma medan kroppen, huvudet och örat vänjer sig.

Som tur är går det bra både att läsa och att sticka!

Jag har precis läst den nionde boken i Louise Pennys serie om Kommisarie Gamache How the light gets in och nu håller jag på med den senaste The long way home (nummer 10)


Det var därför lite roligt när jag plötsligt fick se att filmatiseringen av den första boken Still life  ( Mörkt Motiv ) häromkvällen gick på TV 8. Här är en länk till ett klipp om filmen.

Still Life

Jag var lite skeptisk för det var "kommisarie Lynley" som spelade Gamache, alltså Nathaniel Parker, men han var helt ok i rollen.

De här senaste böckerna i serien handlar mycket om korruption och maktkamp inom polisen, om vänskap och svek och om relationer. Böckerna har liksom utvecklats till att vara mycket mer än "bara" deckare. Men man MÅSTE läsa dem i ordning för att ha full behållning av dem.

The long way home får B B B B B 

Jag stickar lite också och har bland annat hakat på Tålamodspåsens julstickning 

Här är annars lite smått och gott...

Jag sover med lurarna på så det är bra att de är sköna...

Passar till nya vinterkappan

Min helt egendesignade kofta. Sonen blev väldigt nöjd!

1 kommentar:

  1. Tråkigt med din ögonsjukdom. Tur att du kan läsa och handarbeta.
    Fina arbeten du visar.
    Du kanske minns oss från växtfärgningen på hembygdsgården i Bergby för nåt år sedan. Kram från Mona.

    SvaraRadera