14.4.14

Otäckt nu och då


NU:
Jonas Trolles bok om Jakten på Kapten Klänning är en bok som alla borde läsa. För det första är det en hemsk men intressant skildring av en värld som tack och lov nog är okända för de flesta av oss - sexköparnas, pedofilernas och våldtäktsmännens värld. Där finns förstås också alla de som utnyttjats och det är inte någon behaglig läsning att kliva in där. För det andra är det en spännande skildring av polisens arbete i allmänhet men i synnerhet i arbetet med människohandel i olika former.

Dessutom är hela historien sådan att om man inte visste att den var sann skulle man tro att författaren överdrev lite väl mycket…

Jag tycker att Jonas Trolle har lyckats fantastiskt bra med att beskriva arbetet och skildra det som kvinnorna och flickorna utsattes för med stor respekt och utan att skildringen blir ett nytt övergrepp. Det är ändå viktigt att tala om vad som faktiskt förekommer.

Den får B B B B 

DÅ: Anna Lihammers bok Medan Mörkret Faller om jakten på en bestialisk mördare i Uppsalas akademiska miljö på 30-talet. Likplundring, rashygien, nazistsympatier, mörka hemligheter och dolda lustar. Välskriven och spännande!
Den får också B B B B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar