7.4.14

Ny polisbekantskap - inte dumt

Jag har lyssnat på John Verdons deckare/thriller Tänk på ett tal. Dave Guerney, huvudpersonen är pensionerad polis i 40-årsåldern (!?) Han är expert på seriemördare och lyckas förstås även som pensionerad bli inblandad i ett mordmysterium.


Det här är den första boken av John Verdon (och om Dave Geurney) och jag var inte alls sugen på att läsa den. Jag tyckte det verkade vara en ganska medioker seriemördarthriller. Sen läste jag om hans nästa bok Blunda hårt och tyckte den verkade bra. Men då kände jag att jag ville läsa dem i ordning.

Dave Guerney var en trevlig bekantskap. Han verkar vara en trevlig och intressant person och det är bra. Jag tycker inte om böcker med osympatiska huvudpersoner. Som vanligt har han (som de flesta amerikanska poliser) personliga problem med obearbetade traumatiska händelser i botten men han känns trovärdig och äkta.Seriemördaren är påhittig och infernalisk och boken är bitvis riktigt spännande. Dessutom finns här en liten litterär flirt med Trollkarlen från Oz och sånt är ju alltid kul.Just nu lyssnar jag på boken om Kapten Klänning men sen måste jag nog lyssna på nummer två i serien om Dave Guerney.

Och jag såg att den tredje, Låt den onde sova,  alldeles nyss har kommit ut.

Det är inte ovanligt att den första i en serie är lite trevande men att böckerna sen bara blir bättre och bättre. Jag hoppas att det är så för jag läser gärna mer om Dave Guerney.

John Verdon har så klart en egen hemsida HÄR kan ni läsa mer om honom.

Han och hans fru flyttade till Catskill Mountains (som Dave Guerney) och har lagt upp flera fina foton av naturen där. Jag hoppas han förlåter mig för att jag lånar ett. Där fick han ro och tid att börja skriva.

Han berättar också att han har en bakgrund i reklambranschen men lämnade den för att göra Shaker inspirerade möbler.

Han berättar också lite mer om sin huvudperson.

Tänk på ett tal får B B B B 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar