29.3.12

Troll

Jag har alltid tyckt om sagor och tycker faktiskt fortfarande om dem. Jag kunde därför inte motstå att köpa filmen Trolljägaren. En helt osannolik film som var osannolikt bra.

Den är gjord i samma stil som Blair Witch project. Ungdomar med skakig handkamera försöker få en intervju med en mystisk man som synts i samband med att döda björnar hittas.

De får kontakt med mannen som visar sig vara just Trolljägaren och får följa honom på hans uppdrag.

Trolljägaren arbetar för Trollministeriet i Norge. Han utför ett mycket hemligt uppdrag men är less på sina uppdragsgivare och avslöjar för ungdomarna vad han gör.

Det visar sig att trollen i högsta grad är en realitet i Norge men att Trollministeriet genom olika åtgärder mörklägger detta, oklart varför.

Filmen är full av referenser till sagolitteraturen om troll. Visste ni att troll i själva verket är superallergiska mot D-vitamin? När solljuset träffar dem sker en omedelbar och mycket kraftig alllergisk reaktion i tarmarna som leder till att stora mängder gas bildas oerhört snabbt, så snabbt att den inte hinner pysa ut någonstans utan trollet exploderar helt enkelt.

En riktigt kul konspirationsfilm, gjord med fantasi, glimten i ögat och bra effekter. Vem vet, den kanske  helt enkelt är sann???


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar