20.2.12

Svensk fantastisk Fantasy

I dagens Gävle Dagblad får Erik Granströms fantasyserie fantastiska lovord.
.
Han har en egen blogg HÄR!


Jag måste få citera ett utdrag ur Erik Jersenius recension

"Erik Granström tar oss till en plats som påminner om Italien under renässansen och kryddar den med en rejäl näve sumerisk mytologi. Inspirerad av de italienska furste­dömenas intriger och maktspel skapar han en perfekt fond till sin filosofiska deckare. Bakom fantasy­skruden utforskar sviten de stora frågorna om verkligheten, vetandet och språket, men också om berättandets mening och villkor.
Romanernas handling kretsar kring mysteriet om den femte komfluxen som ska uppenbara sig. Övärldens filosofer, matematiker, astrologer och mystiker försöker ge en förklaring till fenomenet. I ett närmast hellenistiskt sammelsurium företräder de olika esoteriska skolor vars föreställningar motsvarar allt från Platons idévärld och Friedrich Nietzsches teorier om den cykliska tiden till Edmund Husserls fenomenologi, Ludwig Wittgensteins språkspel och Louis Althussers antihumanism."

Jag känner att jag bara MÅSTE läsa. Är de så bra som det låter är de ju helt enkelt omistliga för den som tycker om att läsa medvetandeutvidgande och intelligent litteratur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar