16.12.11

En bok varje dag?

När Nina Sankovitchs syster dog försökte Nina fortsätta som vanligt med sitt liv i full fart. Till slut, efter tre år kände hon att hon höll på att ta slut. Hon har hela sitt läst och läsningen och böckerna har alltid varit en hjälp för henne. Hon fick den knasiga (?) idén att under ett år läsa en bok varje dag och därefter recensera den på sin blogg.

Hennes tanke var att genom att tvinga sig att läsa varje dag skulle hon hitta tillbaka till ett lugnare tempo, få hjälp att bearbeta sorgen och hinna reflektera över sitt liv och sin vardag.

Hon bestämde att böckerna inte fick vara allt för tjocka - omkring 200-300 sidor. Hon fick inte heller läsa mer än en författare en gång. I övrigt ställde hon inte upp några restriktioner.

Hon gjorde sig en läsplats hemma. Fyllde bokhyllan med böcker från bibliotek och vänner och använde en gammal skön fåtölj som läsplats. För att hinna med läste hon väl i och för sig i princip överallt...

Hur hon lyckades och hur hon upplevde sitt år kan man läsa om i boken


Tolstoy and the Purple Chair - my year of magical reading.


Det är en lättläst och inspirerande bok. Jag kände igen mig i mycket av det hon beskriver som läsandets natur och läsandets och böckernas betydelse i våra liv.

Boken är väldigt personlig, bitvis väldig sorglig men upplyftande att läsa.

I slutet finns ALLA 365 romaner listade.

Hon fortsätter sitt idoga läsande och försöker sprida sitt budskap genom organisationen Read All Day.

Bloggen finns HÄR

Boken får B B B B BInga kommentarer:

Skicka en kommentar