23.8.11

Nytt recensionsex - Dödas Kärlek

Jag fick i går ett recensionsex av Björn Runeborgs roman Dödas Kärlek. Det ska bli riktigt spännande att läsa den. Jag har aldrig läst något av honom förut.

Jag återkommer när jag läst den!

Så här presenteras den av förlaget, Modernista:

"Ronnie Peterson går på gymnasiet när formel 1-esset Ronnie Peterson kör ihjäl sig på racerbanan i Italien. Att dela namn med den riksberömde döde ger den unge Ronnie en ny identitet.
När han möter Hedvig vars föräldrar, också de döda i en bilolycka, inverkar på hennes liv som om de ännu levde inleds en kärlekshistoria av det drömskt fängslande slag som bara Björn Runeborg kan berätta.
Dödas kärlek är en nyskriven roman av den numer legendariske Björn Runeborg. Ett själsdrama med en suggestionskraft inte olik Franz Kafkas. Om en kärlek som ingen kan förstå, en lycka som inte går att förklara."

BJÖRN RUNEBORG föddes i Visby 1937. Han debuterade 1962 med romanen Utflykten. Ett flertal av hans böcker har nominerats till Augustpriset. 2008 tilldelades han Sveriges Romanpris för romanen Dag, i vilken det svenska nationalhelgonet Dag Hammarskjöld blir föremål för intensiva för att inte säga extrema förälskelser. Boken kommer som pocket på Modernista i höst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar