8.3.11

Brodera mera

Jag lärde mig att brodera korsstygn när jag var liten. Min mormor och min gudmor som jag ofta och länge bodde hos var duktiga handarbeterskor. De stickade, virkade, broderade och och gjorde ryamattor. Trots att de båda förvärvsarbetade och skötte hem och hushåll hade de alltid något i händerna. Inte för att de måste utan för att de ville.
Ett litet trädgårdsbroderi från Little House of Needlework - en av mina favoritbroderidesigners. En kudde till glasverandan blev det av det. Om jag hade tid skulle jag vilja sy alla deras broderier!
Här är en bok som jag köpte för många år sedan, men den finns fortfarande att köpa t.ex på Amazon. Fullt med små motiv av alla de slag. Bara att bläddra och välja.

De här lilla duken är i och för sig inte gjord i korsstygn utan i petite point (mycket petite måste man väl säga). Vilket pillgöra! Jag vet inte vem som har sytt den och de andra jag har. De har funnits i min mans farmors hem.  Fantastiskt fint.
Jultavlan som väl får bli klar till nästa jul eller nästa...
Det är roligt att sy små saker för då blir man klar! Jag har gjort ett par nyckelringar - Jätteroligt. Förutom mitt julbroderi och min vinterkudde har jag inget pågående. MEN jag har en massa projekt som ligger och väntar. Jag återkommer om dem. Titta gärna på broderilänkarna som ligger till vänster i bloggen. Det finns så mycket att göra.

4 kommentarer:

 1. Hej! Den där rosenduken var otroligt vacker! Vilket småpill;) Boken verkar fin också. ROligt med sådana där småprojekt! Vad kul att du också skrev om korsstygn idag. Det blev ju nästan ett tema för dagen:)

  Gillar din nyckelring och den lilla trädgårdskudden var också ursöt!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 2. åå.. älskar idén med broderade nyckelringar. det piggar ju upp vilken knippa som helst och förvandlar dem till ett riktigt konstverk. kram på dig

  SvaraRadera
 3. Sådana där små nyckelringar var nog ett alldeles lagom broderarbete för mig. Men! så vacker den var den lilla duken med blommorna broderade!

  SvaraRadera
 4. Vilka fina broderier. Brodera är superkul tycker jag. Rosenduken är hur vacker som helst.

  SvaraRadera