22.11.10

Currywurst - inte så god som jag trodde

Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig. Jag har läst flera översvallande recensioner och flera läsare har tipsat om den i cyberrymden och bland annat skrivit att den skulle vara rolig, fantastisk och underbar.

Tja, rolig vet jag väl inte precis och varken särskilt underbar eller fantastisk.

Vi får genom författarjaget träffa Lena B, nu gammal och blind, som "upptäckte" currywursten. Hon berättar om sitt liv men det tycks mest ha utspelat sig i hennes lägenhet. Vi får höra mycket om Bremer - hennes älskare, en del om hennes man, lite om kriget och livet efter, och så småningom kommer historien fram till själva currywursten.

Det var inte alls den myllrande, slingrande berättelse jag trodde det skulle vara men helt OK.

16.11.10

William Brodrick


Tänk vad underbart det är när man upptäcker en NY författare. William Brodrick är i och för sig inte särskilt ny. Hans första roman The Sixth Lamentation kom 2003, The Gardens of dead 2006 och The Whispered Name 2008. Den enda som hittills översatts till svenska är den första, Den sjätte klagosången.

2011 kommer en till, The Judas Window




Huvudperson är Fader Anselm, en före detta advokat som blivit munk. Han är ingen detektiv men han löser gåtor. Gåtor som har sitt ursprung i händelser tillbaka i tiden och som har påverkat människor under alla år. Den första boken handlar om Andra Världskriget, den tredje om Första Världskriget.  Den andra boken, som jag nu går och väntar på från Bookmooch, låter mer som en traditionell thriller men är säkert full med moraliska dilemman, mänskliga tillkortakommanden, relationer, och spänning förstås. 


William Brodrick har precis som Fader Anselm bytt liv - men tvärtom - från att ha varit munk lämnade han kommuniteten för att bli advokat. Klicka på rubriken så kan du titta och lyssna på honom.



13.11.10

Paket - igen!!!

Tack Svartanova för det fina proppfulla gröna kuvertet. Posten måste ha undrat över alla dess knökfulla gröna kuvertpåsar som skickats hit och dit över landet.


Två fina böcker fick jag: Misterioso av Arne Dahl, den första i hans dekalog som Svartanova älskar men som jag inte riktigt kommit mig för att läsa. Det ska bli spännande. Steamed av Katie McAlister. Jätteroligt. Jag har inte läst så mycket i genren Steampunk men gillar det jag har läst och ville gärna prova mera. (Jag fick ju också fin bok av Zachan).

Sen fick jag fruktkarameller, två påsar med spännande kryddblandningar och två påsar te. Jag ska prova det ena i kväll (Villa Giacomina) - det lät så himla gott APELSIN, PEPPAR & KARDEMUMMA. Jag ville inte öppna påsen innan jag haft tid att fotografera.  Det andra låter också jättegott (Kälbyblandning):  blåbär, citrus, rabarber,nypon, ljung & jasmine! En fin teburk fick jag också, men innehållet var till vovven - hembakat hundgodis!
Sist men inte minst CHOKLAD!


Extra roligt är det förstås att ha fått en ny bloggkompis!
Klicka på dagens RUBRIK så kommer ni dit!



Jag känner mig härligt bortskämd! 

9.11.10

Det snöar!

Jag blir lika barnsligt förtjust varje år!

Tänk förra året....


För övrigt mina bytesvänner - NU är paketen på väg!

8.11.10

Paket, Semesterläst och lite annat.


Först vill jag tacka PERNILLA för härligt paket i Pocket & Prasselbytet. Te - Höstglöd, karameller, choklad, Thriller av William Gibson som jag inte har läst OCH ett fantastiskt broderad fodral. Visst blir man glad av den?

Sen tänkte jag berätta att jag under min semestervecka hunnit läsa
- The Arsenic Labyrinth av
- The Magicians av Lev Grossman
- The Gallows Lane av Brian Mc Gilloway och lyssnat på en jättehärlig inläsning av
- The Sixth Lamentation av William Brodrick.

The Magicians och The Sixth Lamentation var fantastiskt bra! De andra två var helt ok deckare.






Medan jag lyssnade hann jag brodera lite. Det går inte fort men det går framåt. Jag bestämde mig för att brodera texten på svenska i stället för på engelska. Så det kommer att stå "Så Grön och grann i Stugan Tra la la la la la la la" i stället för "Tis the season to be Jolly Fa la la la la la la la"




För övrigt MINA BYTESVÄNNER har jag ordnat allt till er. Nu ska jag bara packa i de gröna kuverten och sedan lägga på lådan i morgon. Ni får ge er till tåls lite till...